Training “Regie over je Energie!”

Training “Regie over je Energie!”

 • Je merkt dat je steeds minder energie overhoudt na een dag werken.
 • Je voelt je snel futloos of uitgeput.
 • Je vindt het lastig om je te focussen en concentreren.
 • Je hebt soms het gevoel dat emoties van anderen bij jou blijven hangen.
 • Je wilt graag meer leuke dingen ondernemen maar mist de energie.
 • Je bent Psycholoog/Coach/Trainer en  merkt dat je eind van de werkdag je cliënten/deelnemers niet goed los kan laten.
 • Je bent (hoog)gevoelig en je merkt dat je daardoor moeite hebt je energie te bewaken. Je voelt je als een spons die alles opzuigt.
 • Het kan ook zijn dat je een zware periode achter de rug hebt waardoor je langdurig thuis hebt gezeten en je wilt graag weer aan het werk door je energie weer te optimaliseren.

Herken je dit? Dan is de Training Regie over je Energie iets voor jou!

Energiemanagement is letterlijk: het managen van je energie. Hoe jij je energie inzet bepaalt voor een heel groot deel hoe jij je voelt. Dit heeft met veel aspecten te maken. Geef jij je grenzen goed aan? Durf/kan jij je eigen ruimte innemen? Doe je wat jij leuk vindt of heb je het gevoel dat je heel veel moet!

De negatieve gevolgen van energieverlies

Als je je energie niet goed inzet kan dit zowel mentale als fysieke klachten opleveren. Vaak verliezen we energie terwijl dit niet nodig is. Zo kun  je ervaren dat je snel moe bent of “vol in je hoofd”.
Het kan zijn dat jij gevoelig bent voor energie van anderen, waardoor je de emoties van anderen oppakt. Je staat bijvoorbeeld met een collega te praten en als deze collega vertrekt voel jij je uitgeput.

Het gevolg van slecht energiemanagement kan een heel moe gevoel opleveren. Je kan fysieke klachten ervaren zoals een gevoel van onrust, moeheid, hoofdpijn of zelfs hyperventilatie.

Energie behouden en benutten door energiemanagement

Ik help je graag met het voorkomen van klachten, door je te laten ontdekken welke energie van jou is en welke van de ander. Ook onderzoeken we samen hoe je bewuster wordt van jouw eigen energie en hoe je deze kunt behouden. Beheersing van je eigen energie zorgt ervoor dat je dichter bij jezelf kunt blijven en in je kracht kunt blijven staan. Dit brengt een stuk innerlijke rust met zich mee. Daarnaast zal je beter je grenzen aan kunnen geven waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt.  Ik bied je handvatten waardoor je zo optimaal mogelijk gebruik kunt maken van jouw eigen energie.

Inhoud training

In de Training Regie over je eigen Energie begeleid ik je gedurende acht sessies van 1,5 uur. Het is een ervaringsgerichte training. Onderdelen die onder andere aan de orde komen zijn:

 • Kennismaking met je eigen lichaamsenergie.
 • Waar krijg je energie van/wat kost jou energie?
 • Jezelf leren afsluiten waardoor je beter bij jezelf kan blijven.
 • Ruimte voor jezelf innemen en grenzen aangeven.
 • Effectief omgaan met je energie, zowel op het werk als privé.
 • Hoe kun je als coach/trainer je eigen energie goed bewaken en bewaren gedurende sessies/workshops/trainingen.
 • Hoe hou ik de regie over mijn eigen energie!

 

De training is volledig op jou en wat jij nodig hebt afgestemd. In het eerste gesprek gaan we kijken naar waar jij behoefte aan hebt op dit gebied.
Mijn ervaring is dat er tijdens de training onderwerpen naar voren kunnen komen waarbij behoefte is er dieper op in te gaan in de vorm van coaching. Het is dan ook een gecombineerde training van leren/kennis overdragen en coaching waar nodig.

Voor wie?
De training is erg geschikt voor trainers, coaches, leidinggevenden en hooggevoelige zelfstandig ondernemers. Maar ook mensen die gevoelig zijn voor energieverlies, en veel met andere mensen in aanraking komen is deze training zinvol.